Educație pentru patrimoniu

| Activități specifice Educație pentru patrimoniu, Articole Educatie pentru patrimoniu | No Comments
Unul dintre obiectivele fundamentale pentru care Fundația Pro Patrimonio desfășoară o activitate susținută, diversificată constant, se referă la educarea și informarea proprietarilor, a comunităților şi a publicului larg în spiritul...

EDUCAȚIE PENTRU PATRIMONIU

Educație pentru patrimoniu

Unul dintre obiectivele fundamentale pentru care Fundația Pro Patrimonio desfășoară o activitate susținută, diversificată constant, se referă la educarea și informarea proprietarilor, a comunităților şi a publicului larg în spiritul respectului față de clădirile de patrimoniu şi situri istorice. Educarea este în corelație cu îmbunătățirea și extinderea accesului publicului la monumentele istorice şi fondul construit.

În mod firesc, toate activitățile noastre, puse în practică prin numeroase ateliere cu tematici tot mai variate, au ca scop educația și învățarea directă, prin experiment și creativitate, despre patrimoniul de arhitectură, memorie, identitate locală, relații între oameni, clădiri și valori culturale.

O mare parte din atelierele initiate de Pro Patrimonio se adresează în mod special copiilor și tinerilor din zonele, uneori sărace și destructurate, în care desfășuram proiecte de salvare, conservare și reabilitare a patrimoniului arhitectural (Vila Golescu din Câmpulung, Conacul Neamțu din Olari, Conacul Perticari-Davila din Argeș etc.)