23 DE ANI ÎN SERVICIUL PATRIMONIULUI ȘI COMUNITĂȚILOR DIN ROMÂNIA
Kit şi Caravană de Patrimoniu. Pregătiri.

Kit şi Caravană de Patrimoniu. Pregătiri.

Mai 2024

În aceste prime luni de lucru pentru proiectului dedicat educaţiei pentru patrimoniu de anul acesta se lucrează nevăzut la suprafaţă pentru realizarea materialelor cu care trainerii şi copii vor explora Casa Enescu din Mihăileni, jud. Botoșani; Casa țărănească Viscri 18, Viscri, jud. Brasov; Vila Golescu, Orașul Câmpulung Muscel, jud. Argeș; Conacul Neamțu, sat Olari, jud. Olt; Biserica Urși, jud. Vâlcea și încă o casă supriză. Din discuţiile de echipă se decantează idei şi modalităţi prin care dorim să stârnim imaginaţia copiilor

Ne întrebăm, spre exemplu, ce oameni, ce sunete sau ce povești au îmbrăcat clădirile de patrimoniu alese pentru cele şase Kit-uri pentru copii? Familii aristocrate, bancheri și oameni politici importanți ai vremurilor lor au trecut pe la Vila Golescu din Câmpulung Muscel, pe la Conacul Neamțu din Olari sau pe la Conacul P.P. Carp din Țibănești. Vom afla cum au ajuns sașii la Viscri, cum Biserica de la Urși e încă locuită de figuri îngerești și ce personaje muzicale au mai fost alături de George Enescu la Casa Memorială din Mihăileni.

Ne întrebăm în același timp care sunt rădăcinile noastre și încercăm să ne construim propriul arbore genealogic.

Prietenii ne sunt familia extinsă și încercăm să folosim întâlnirile lunare pentru a contura și defini cât mai bine și mai creativ comunitatea de lucru și joc ce se va forma în jurul Kit-urilor și a Caravanei de patrimoniu, începând din luna august a acestei veri.

Caravana noastră definește și întregește rețeaua de case istorice și comunități în care fundația activează. În caravană, o parte din echipa de bază și o echipă de voluntari cu experienţă, pleacă pentru un total de aproximativ 20 de zile toamna în cele cinci destinații de explorare și joacă răspândite în locuri pline de poveste.

Fiecare casă și grădină gazdă se deschide publicului majoritar de copii timp de două zile cu expoziții, ateliere specifice, concursuri cu premii, probe culinare, seară de film.

 

„Kit şi Caravană de Patrimoniu – Case și Comunități care Conlucrează” este un proiect realizat de Fundația Pro Patrimonio, susținut de Ordinul Arhitecților din România din timbrul de arhitectură și co-finanțat AFCN, cu sprijinul UiPath Foundation.

Ce poti face tu?

Newsletter Donează