23 DE ANI ÎN SERVICIUL PATRIMONIULUI ȘI COMUNITĂȚILOR DIN ROMÂNIA
CALL TRAINERI – „Ateliere de meşteşug la Conacul Neamţu”

CALL TRAINERI – „Ateliere de meşteşug la Conacul Neamţu”

 

Din 2017 până-n prezent am ținut aproape de comunitatea de copii din Olari, judeţul Olt, cu peste 12 ateliere de patrimoniu, jocuri și experimente practice sau artistice, concursuri culinare și sportive. În 2020 am derulat un singur atelier online deoarece pandemia ne-a ținut departe de activitățile educaționale fizice.

Anul acesta recuperăm cu o săptămână susținută de ateliere dedicate descoperirii meșteșugurilor din zonă.

Pentru această aventură educațională avem 3 posturi libere de traineri. Candidaţii este bine să fie firi deschise, care au mai lucrat cel puțin ocazional cu copiii sau sunt dornice să se dedice unei astfel de experiențe. Ne interesează să avem alături persoane ce împărtățesc ceva din dragul și respectul față de patrimoniu pe care fundația își clădește inițiativele, curioase de meșterii și meșteșugurile din zonă și care sunt, evident, pregătite de o porție sănătoasă de bucurie și oboseală molipsitoare.

 

Despre ateliere

Atelierele de anul acesta vor presupune o perioadă totală de 7 zile, în perioada 7-13 septembrie 2021. Intervalul are în componență 2 zile de de traseu și pregătire, 4 zile de ateliere propriu-zise și o zi festivă deschisă întregii comunități.

Zilele de ateliere vor fi împărțite tematic în descoperirea și testarea a patru meșteșuguri și îndeletniciri întâlnite în zonă: olăritul, sculptatul în lemn, împletituri și imprimatul cu plante. Vom folosi atât ghidajul și experiența meșterilor din zonă, cât și experimente testate de echipa Pro Patrimonio de-a lungul timpului. 

Ziua festivă închide bucla testelor meșteșugărești cu o expoziție finală, invitați, concursuri și o seară de film.

Programul de lucru cu copiii presupune  ateliere în prima parte a zilei, prânz alături alături de ei și jocuri libere, opțional, pentru cei care doresc și pot rămâne mai mult alături de noi.

Training

Înainte de plecarea la Olari  vom avea o întâlnire, agreată de comun, online/offline pentru prezentarea mai detaliată a atelierelor și pentru un scurt instructaj cu privire la noțiuni de protecție a copilului.

 

Cazare

Cazarea se va face la cort, în curtea Conacului Neamțu. Vom putea pune la dispoziție corturi înalte și spațioase de câte 2 persoane, paturi de campanie și saltea. Rugămintea ar fi ca voi să veniți cu propriul sac de dormit.

Baia echipată din interiorul casei va deservi nevoile grupului.

 

Mâncare

Toate mesele vor fi asigurate de către echipa Pro Patrimonio.

 

Transport

Pentru transport ne vom organiza pe parcurs, tren sau mașini, în funcție de ce mijloace de locomoție dispunem la momentul respectiv.

 

Costuri și Fee-uri

Toate costurile organizatorice ce țin de proiect vor fi suportate de către echipa Pro Patrimonio, iar pe lângă acestea, vom putea acoperi chiar și un fee pentru recompensarea efortului.

 

Aplicație

Toți doritoii sunt rugați să ne trimită:

– un CV

– o scrisoare de intenție

Pentru a reduce cât de mult posibil riscurile de răspândire și infectare cu virusul SARS-CoV-2, toți viitorii traineri vor fi rugați să prezinte la începerea atelierului certificatul de vaccinare sau un test molecular de tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii.

Înscrierile se fac pe adresa propatrimonio.romania@gmail.com pânâ-n data de 23 august 2021.

Ulterior selecției, cei acceptați ca traineri vor fi rugați să ne spună dacă au dietă specială, pentru a putea pregăti din timp meniurile.

 

Contact 

Pentru mai multe detalii, lăsați un mail sau sunați direct la Andreea Machidon: andreeamachidon7@gmail.com / 0723816419.

.

„Ateliere de meşteşug la Conacul Neamţu” este un proiect cultural al Fundaţiei Pro Patrimonio realizat în parteneriat cu UiPath Foundation.

Exemple de ateliere 2018, 2019, 2020

Conacul Neamţu din Olari se află la începutul procesului de restaurare, s-a început cu intervenţia de urgenţă şi punerea în siguranţă. Din 2018 am demarat restaurarea constantă, pas cu pas. Chiar şi pe parcursul şantierului, conacul este un punct important pentru comunitatea locală, fiind creat „Centrul experimental de Studii şi Educaţie de la Conacul Neamţu din Olari” dedicat acestui loc. Din 2016 se află în proprietatea Fundaţiei Pro Patrimonio.

Ce poti face tu?

Newsletter Donează