23 DE ANI ÎN SERVICIUL PATRIMONIULUI ȘI COMUNITĂȚILOR DIN ROMÂNIA
Educaţie pentru Patrimoniu. Program strategic Pro Patrimonio.

Educaţie pentru Patrimoniu. Program strategic Pro Patrimonio.

01.03.2023

Future Acceleration Program a intrat în al IV-lea an de colaborare şi reprezintă intervenția emblematică a UiPath Foundation, derulată în județele Botoșani și Olt, cu sprijinul Pro Patrimonio. Prin acest program, 70 de copii din cinci comunități din proximitatea Casei Enescu şi a Conacului Neamțu beneficiază de un pachet de sprijin integrat – burse lunare, cursuri săptămânale la limba și literatura română, matematică și limba engleză, haine, rechizite școlare, cărți, jocuri, pachete cu alimente, echipamente digitale, tabere – și participă la diverse activități de dezvoltare a competențelor digitale și de educație non-formală.

Academia de Muzică pentru Copii reprezintă un program distinct al Fundaţiei Pro Patrimonio, desfăşurat neîntrerupt la Casa George Enescu din Mihăileni, prin care 28 de copii de gimnaziu beneficiază de lecții săptămânale de educație muzicală în comunitate. În prezent, ei studiază al doilea instrument, xilofonul, după ce au început cu fluierul. Prin intermediul acestui program, copiii își dezvoltă creativitatea, sensibilitatea artistică, abilitățile practice și tehnica de utilizare a instrumentelor, se întâlnesc cu muzicienii care vin în rezidențe, le este creată astfel o cultură mai largă.

Caravana de Patrimoniu cuprinde o serie de ateliere cu tematici variate, care au ca scop educația și învățarea directă, prin experiment și creativitate, despre patrimoniul de arhitectură, memorie, identitate locală, relații între oameni, clădiri și valori culturale. Staţiile curente ale caravanei sunt în principal comunităţile din jurul monumentelor de arhitectură de care ne ocupăm, dar sistemul poate fi replicat astfel încât tot mai mulţi copii să înteleagă mai bine locul în care trăiesc, identitatea locală şi conexiunile universale şi să capete o perspectivă sustenabilă în privinţa patrimoniului şi a modului în care poate fi acesta exploatat. 

 

DONEAZĂ PENTRU EDUCAŢIE PENTRU PATRIMONIU

Ce poti face tu?

Newsletter Donează