Expoziţie online

Expoziţie online

În perioada atelierelor desfăşurate la Mihăileni în luna august, cei 20 de copii din proiect au creat prin cercetările şi lucrările lor o serie de materiale pe care le-am strâns cum era firesc într-o expoziţie. Aceasta a fost vernisată în curtea Casei lui George Enescu, părinţii şi comunitatea locală în general, privindu-le cu deosebit interes şi chiar mândrie. Perspectiva acestor copii de 7 – 12 ani asupra satului lor, a resurselor şi posibilităţilor locale, este o abordare inedită din care cu toţii putem găsi inspiraţie şi speranţă aşa încât ne-am propus să le organizăm şi online această expoziţie.

Temele pe care le-au avut de acoperit pe durata zilelor de ateliere sau tabără – cum frumos au intitulat-o copiii din comunitatea locală – au fost foarte variate.

  • Harta resurselor a presupus realizarea de hărţi tematice cu resursele descoperite de copii în comunitate.
  • Un afiş şi un flyer pentru promovarea resurselor locale prin evenimentele propuse de copii
  • Harta emoţională a Mihăilenilor este formată din hărţi personale cu locurile şi povestile preferate din Mihăileni ale copiilor
  • Harta imaginară este compunsă din hărţi ale noului Mihaileni imaginat de copii
  • Instrumente create de copii din materiale nefolositoare din gospodărie
  • Propuneri de amenajare peisagistică a grădinii Casei George Enescu
  • Urmând exemplul Vilei Golescu, a Conacului Perticari-Davila și a Conacului Neamțu, Casa George Enescu din Mihăileni și-a primit anul acesta povestea sub forma unei animații realizată chiar de către copiii care au participat la atelierul de animaţie.

Echipa de bază aproiectului a fost compusă din Andreea Machidon și Mihai Petrescu

Traineri coechipieri: Luiza Simion, Ana Maria Apostoiu și Irinia Novac;

Trainerii specializați: Andreea Tincea – sunet și Smaranda Ilie – animație

Echipa ANIMEST

Conducerea școlii din Mihăileni şi coordonator local Adrian Hariga

 

„Zilele Casei Enescu – explorări și exerciții cultural-muzicale” este un proiect cultural realizat de către Fundaţia Pro Patrimonio în parteneriat cu UiPath Foundation şi co-finanţat de AFCN.

Ce poti face tu?

Newsletter Donează