23 DE ANI ÎN SERVICIUL PATRIMONIULUI ȘI COMUNITĂȚILOR DIN ROMÂNIA
Filmul şi Caietul de Patrimoniu. Casa Enescu 2021

Filmul şi Caietul de Patrimoniu. Casa Enescu 2021

Prin activităţile desfăşurate la Casa George Enescu din Mihăileni, judeţul Botoşani, ne propunem să compensăm lipsa ofertei culturale și educaționale. Folosim resursa de patrimoniu și prestigiul asociat locului (istoria și muzica lui George Enescu), pentru a oferi oportunități culturale și educaționale copiilor vulnerabili social, în proximitatea familiilor lor și pentru a apropia comunitatea de lângă Casa Enescu de obiectivul de patrimoniu și resursele locului.

Alături de tineri specialiști din întreaga țară din zona de patrimoniu – arhitectură – silvicultură – peisagistică am finalizat în 2021 amenajarea ansamblului casă-grădină şi am oferit un noul spațiu verde şi un ansamblu de ateliere dedicat copiilor din zonă.

Atelierele de peisaj, artă și sunet au pus împreună copii, meșteri, adulți și tineri profesioniști, artiști invitați sub umbrela explorării, transformării și activării continue a unui ansamblu cu valoare memorialistică și arhitecturală de importanță locală, națională și europeană.
Spațiul invită concomitent la experimente de explorare a sunetului și studiu al muzicii, la nivel de experiment, școală și academie, împărtășind de fiecare dată rezultatele atât cu comunitatea locală, cât și cu publicul larg interesat online sau offline.

Urmăriţi filmul aici.

Caietul de Patrimoniu care va facilita descoperirea pe cont propriu a monumentului istoric, dar și explorarea individuală a peisajului cultural și natural din jurul Casei George Enescu prin exerciții și provocări atât practice, cât și creative, inclusiv prin sugerarea unor trasee dedicate.
Caietul de Patrimoniu pentru Casa Enescu, o inițiativă inedită, este disponibil acum în biblioteca de resurse online a fundației. Caietul de față este un instrument de explorare interactivă a Casei Enescu și a împrejurimilor acesteia, dedicat vizitatorilor ce poposesc în zonă pentru una sau mai multe zile. Prin jocuri, provocări și plimbări, povestea muzicianului George Enescu, în relație cu Mihăileniul, și casa mamei sale devin accesibile și interesante pentru un public foarte variat. Traseele de bicicletă și selecția obiectivelor din zonă conturează o imagine mai largă a bogatului context cultural și natural pe care zona îl oferă celor interesați.

.
„Școala de peisaj, artă și sunet” este un proiect cultural al Fundaţiei Pro Patrimonio co-finanţat de AFCN.
UiPath Foundation este partener al Fundaţiei Pro Patrimonio în programul „Academia de Muzică şi Educaţie pentru Copii” care se derulează de la începutul anului 2020 la Casa lui George Enescu din Mihăileni.
Parteneri ai proiectului: Botosaneanul, Radio România Muzical, Revista Zeppelin, National Geographic, AsoP, Filiala Teritoriala Vest, Societatea Internaţională George Enescu din Viena, Fundația Remember Enescu.

Ce poti face tu?

Newsletter Donează