23 DE ANI ÎN SERVICIUL PATRIMONIULUI ȘI COMUNITĂȚILOR DIN ROMÂNIA
Concert de un an

Concert de un an

29.08.2021

La un an de la debutul programului „Academia de Muzică şi Educaţie pentru Copii”, cei 23 de copii din localităţile Mihăileni şi Vârfu Câmpului din judeţul Botoşani s-au reunit pe prispa Casei George Enescu pentru a susţine primul lor concert public. În fața unei audiențe extinse, emoționați, copiii au susținut un moment artistic “de zile mari” sub îndrumarea doamnei Paula Gavriluță, profesoara lor de muzică.

Concertul a debutat cu un colaj la fluier cu teme din muzica clasică – „Rapsodia I”  de George Enescu, „Surpriza” de Joseph Haydn, „Mica serenadă” de Wolfgang Amadeus Mozart, „Peer Gynt Suite nr 1” de Edvard Grieg sau „Can Can” de Jacques Offenbach – urmat apoi de temele „Păstorul singuratic” și „Condorul” interpretate la clopotei şi de un moment-surpriză – „Dansul zânei dulciurilor” din „Spargatorul de nuci” de P. I. Ceaikovski la boomwhackers.

 

La final, aplauzele publicului au răsplătit entuziasmul și perseverența micilor muzicieni, iar Librariile Cărturești Iași le-au onorat talentul cu o selecție frumoasă de cărți pentru copii.

Le mulțumim copiilor și Paulei Gavriluță pentru acest moment extraordinar și așteptăm nerăbdători următorul concert. Le mulțumim și partenerilor de la UiPath Foundation, împreună cu care desfășurăm acest program minunat.

Citeşte şi

Derularea programului muzical

Prima lecţie de muzică la Casa Enescu

 

Ce poti face tu?

Newsletter Donează