23 DE ANI ÎN SERVICIUL PATRIMONIULUI ȘI COMUNITĂȚILOR DIN ROMÂNIA

Membri de onoare

Anual, Fundația numește membrii onorifici dintre persoanele care acționează și obțin rezultate notabile în domeniul protecției, salvării și valorificării patrimoniului.

Indrei Raţiu

Co-fondator și Distinguished Honorary Member al Fundației Pro Patrimonio. Licențiat al Universității Cambridge, fost jurnalist, consultant în management, fiu al fostului lider ţărănist Ion Raţiu, Indrei Rațiu a participat continuu la elaborarea strategiei Fundației Pro Patrimonio. Membru al Consiliului de Administrație al Fundației Caritabile a Familiei Rațiu (The Ratiu Family Foundation) și al Centrului Rațiu pentru Democrație din Turda.

Raluca Știrbăț

Fondatoare și președintă a Societăţii Internaţionale George Enescu din Viena, pianista Raluca Știrbăț a militat neobosit și cu succes în clasarea, salvarea și reactivarea Casei George Enescu din Mihăileni, jud. Botoșani.

Niculina Buturugă și Alexandru Buturugă

Familia Buturugă s-a implicat activ în procedura de clasare a imobilului din str. Schitu Măgureanu nr. 19, București, construit de arhitectul Horia Creangă, precum și în acțiunile de susținere a consolidării și reabilitării clădirii în spirit durabil și cu respect pentru valorile de patrimoniu.

Radu Miclescu

Arhitectul Radu Miclescu a sprijnit acțiunile de restaurare a bisericii de lemn din Cervicești și a susținut meșteșugurile tradiționale.

Alexandru Tomescu

Violonistul Alexandru Tomescu a adus un sprijin deosebit în promovarea și strângerea de fonduri pentru restaurarea bisericii de lemn din Urși, jud. Vâlcea, și Casa George Enescu din Mihăileni, jud. Botoșani. Pentru meritele și implicare, a fost invitat să devină membru al Consiliului Director al Fundației Pro Patrimonio.

Mariana Celac

Arhitectei Mariana Celac (1936-2018) i-a fost acordată această distincție pentru dedicație, determinare și consultanța continuă acordată Fundației Pro Patrimonio în implementarea proiectelor sale. Cu o practică editorială și profesională remarcabilă, Mariana Celac a încurajat explorarea unor direcții inovatoare prim implicarea comunităților din mediile rural și urban în arhitectura percepută prin intermediul practicilor de locuire. A avut o implicare decisivă în definirea strategiei pentru proiectul 60 de biserici de lemn și în proiectul de salvare și strămutare a bisericii din Pojogeni.

Ce poti face tu?

Newsletter Donează