23 DE ANI ÎN SERVICIUL PATRIMONIULUI ȘI COMUNITĂȚILOR DIN ROMÂNIA
Caravana de Patrimoniu la Vârfu Câmpului în Botoşani

Caravana de Patrimoniu la Vârfu Câmpului în Botoşani

Vineri și sâmbătă, 29, 30 iulie 2022, Caravana de Patrimoniu a inaugurat o nouă locație de ateliere în județul Botoșani. Pensiunea „Cai de Vis” din comuna Vârfu Câmpului ne-a găzduit pentru două zile intense de experimente legate de arhitectură, natură și muzică.

20 de copii din comunitatea din zonă au participat cu elan şi bucurie la jocuri sportive, creative și practice prin care au testat: diferite tehnici de imprimare botanică, legătorie de carte japoneză, linogravură, lucrul cu scule de bricolaj şi multe sporturi

În cadrul lecţiilor – joc copiii și au creat, asistaţi de traineri, tricouri și diferite textile imprimate botanic, caiete personalizate în stil Art Nouveau. Au învăţat să traforeze case muzicale pentru cinci mari artiști români: George Enescu, Dinu Lipatti, Ciprian Porumbescu, Mihail Jora și Sergiu Celibidache şi şi-au realizat chiar şi propriile instrumente muzicale artizanale: chitare, tobe, rain stick-uri și xilofoane.

Competițiile au animat zilele cu mai mult entuziasm și premii surpriză, iar finalul a fost încununat cu o seară de film, dans și cântec.

Copiii ne-au bucurat cu multă implicare și chef de joacă, spațiul gazdă a fost foarte potrivit, așa încât sperăm să putem să adăugăm şi altă dată staţia Vârfu Câmpului în Caravana de Patrimoniu.

Ce poti face tu?

Newsletter Donează