23 DE ANI ÎN SERVICIUL PATRIMONIULUI ȘI COMUNITĂȚILOR DIN ROMÂNIA
Rezidenţă Circular Catalysts la Vila Golescu

Rezidenţă Circular Catalysts la Vila Golescu

Un sfârșit de martie plin de experimente se anunță la Vila Golescu!

Dăm startul evenimentelor și proiectelor culturale pe acest an alături de prietenii de la British Council cu un proiect curajos și jucăuș care aduce împreună artiști locali în dialog de creație cu o artistă din Anglia. În cadrul proiectului Circular Catalysts (parte din Circular Cultures) plănuim s-o împrietenim pe Anoushka Cole din Anglia cu diferiți meșteri și povești ce definesc peisajul cultural din jurul Vilei Golescu de la Câmpulung Muscel.

Vizităm locuri emblematice și ne inspirăm de la artizani consacrați. Urcăm pe dealuri cu exploratoarea și ghidul nostru în plante și ciuperci, Selena, gustăm și testăm plantele cele mai potrivite de sezon și alegem elementele naturale cu care vom picta, imprima și transforma materiale textile naturale.

Ne dorim să extindem și să personalizăm colecția de obiecte de masă inspirate din universul aristocratic al doamnei Maria Cantili Golescu. Vom aduce totodată la lumină un obiect surpriză ce rezumă într-un mod practic și jucăuș întregul spirit al casei de la Câmpulung: conlucrarea perfectă dintre artizanat și design, dintre spiritul locului și valurile culte de influență din vest.

Rezervăm ultima zi de proiect comunității, unde vom aduna idei, vom lucra o față de masă-experiment și vom trage concluziile acestei aventuri la o supă și un film.

Ruxandra Sacaliș și Andreea Machidon sunt designerii implicaţi din spatele acestui plan ce se de dorește a fi unul cu efecte pe termen lung. Ne vor ține la curent cu jurnalul de bord și planurile ce vor apărea pentru viitor.

Mulțumim British Council pentru șansa de a ne juca şi experimenta astfel!


Citeşte mai mult:

Circular Catalysts- reziliență și dezvoltare durabilă locală prin design și meșteșug

Rezidenţă Circular Catalysts la Vila Golescu

Jurnal de rezidenţă Circular Catalysts

Expoziţia Pro Patrimonio din cadrul Circular Catalysts. Romanian Design Week 2023

Ateliere de Explorări şi Imprimări Botanice

Circular Catalysts la HEI Timişoara

Circular Catalysts ajunge la Londra

Expoziţie şi workshop Circular Catalysts la Londra

Ce poti face tu?

Newsletter Donează