23 DE ANI ÎN SERVICIUL PATRIMONIULUI ȘI COMUNITĂȚILOR DIN ROMÂNIA
Circular Catalysts la HEI Timişoara

Circular Catalysts la HEI Timişoara

După expunerea de la Bucureşti, din cadrul Romanian Design Week, Circular Catalysts a călătorit la HEI – House of European Institutes, Timişoara. Aici, în noul spaţiu amenajat la Bastionul Theresia, între 21iunie şi 7 iulie, Pro Patrimonio a fost prezentă alături de Studio AMOS, Anouska Cole, Carol Carey, Lola Lely Studio, şi Gareth Neal, împreună cu KraftMade, PATZAIKIN şi România Remarcabilă într-o expoziție prezentată de British Council România care sărbătorește designul ecologic și implicarea comunităților locale în procesele creative.

Pentru trei săptămâni au fost prezentate obiecte, texte şi filme împreună cu documentarul fotografic realizat de Ioana Cârlig de-a lungul celor cinci rezideţe creative ale artizanilor britanici în mediul rural românesc.

Credit foto: Bogdan Gîrbovan

 

Circular Catalysts explorează interconexiunea și izolarea sistemelor rurale, urbane și sociale în contexte locale și globale. Expoziția reunește comunitatea, meșterul, satul, pădurea, designerul, casa, orașul, râul, piața pentru un viitor mai durabil. Proiectul Circular Catalysts abordează teme legate de designul circular, sustenabilitate și bunăstarea comunităților, precum și rolul meșterilor și artizanilor în relațiile contemporane dintre urban/rural și antropic/natural.

Puteţi afla mai mult şi din acest documentar realizat pentru Scena9 de către Ioana Cîrlig „Cinci moduri de a te uita la natură”

Expoziţia Pro Patrimonio este rezultatul ale rezidenței Circular Catalysts la Câmpulung Muscel, la care artista britanică Anoushka Cole a fost prezentă. Expoziţia şi atelierele sunt integrate într-o expoziție documentară bazată pe cunoștințele și temele generate, care prezintă fotografii, texte și obiecte reprezentative pentru puterea designului interdisciplinar și a dialogului. Expoziția a făcut parte din cadrul Romanian Design Week 2023 (12-28 mai) și a fost itinerată la Timișoara (Capitala Culturală Europeană) urmând să ajungă şi în Marea Britanie (în parteneriat cu Institutul Cultural Român din Londra).

 

Alte evenimente din cadrul proiectului:

Circular Catalysts- reziliență și dezvoltare durabilă locală prin design și meșteșug

Rezidenţă Circular Catalysts la Vila Golescu

Jurnal de rezidenţă Circular Catalysts

Expoziţia Pro Patrimonio din cadrul Circular Catalysts. Romanian Design Week 2023

Ateliere de Explorări şi Imprimări Botanice

Circular Catalysts la HEI Timişoara

Circular Catalysts ajunge la Londra

Expoziţie şi workshop Circular Catalysts la Londra

Ce poti face tu?

Newsletter Donează