23 DE ANI ÎN SERVICIUL PATRIMONIULUI ȘI COMUNITĂȚILOR DIN ROMÂNIA
Ateliere de Explorări şi Imprimări Botanice

Ateliere de Explorări şi Imprimări Botanice

Tot în cadrul proiectului Circular Catalysts, pe 21 mai 2023 am organizat un program de “Ateliere de Explorări şi Imprimări Botanice” chiar în spaţiul alăturat expoziţiei Romanian Design Week de la Bucureşti, din Piaţa Amzei. Acestea au fost o continuare directă a experimentelor derulate în cadrul rezidenței de creație de la Vila Golescu, jud. Argeș.

40 de curioşi – copii mici, adolescenţi, sau tineri – au venit însufleţiţi de dorinţa de explorare și imprimare cu plante alături de designerii, făuritorii și prietenii proiectului de design și meșteșug, Honest Goods. Aceştia şi-au antrenat mușchii cu tehnica de imprimare cu ciocanul pe suporturi textile și de hârtie şi au testat metoda block-printing cu plăcuțe de linoleum, culori textile și modele ingenios create chiar de participanți. Amuzamentul lor a fost contaminant. Toată lumea s-a bucurat să înveţe plante de sezon pictându-le.

 “Atelierele de Explorări şi Imprimări Botanice” şi expoziţia Pro Patrimonio sunt rezultate ale rezidenței Circular Catalysts la Câmpulung Muscel, la care artista britanică Anoushka Cole a fost prezentă. Expoziţia şi atelierele sunt integrate într-o expoziție documentară bazată pe cunoștințele și temele generate, care prezintă fotografii, texte și obiecte reprezentative pentru puterea designului interdisciplinar și a dialogului. Expoziția face parte din cadrul Romanian Design Week 2023 (12-28 mai) și va fi itinerată în Timișoara (Capitala Culturală Europeană și în Marea Britanie (în parteneriat cu Institutul Cultural Român din Londra).

 

Alte evenimente din cadrul proiectului:

Circular Catalysts- reziliență și dezvoltare durabilă locală prin design și meșteșug

Rezidenţă Circular Catalysts la Vila Golescu

Jurnal de rezidenţă Circular Catalysts

Expoziţia Pro Patrimonio din cadrul Circular Catalysts. Romanian Design Week 2023

Ateliere de Explorări şi Imprimări Botanice

Circular Catalysts la HEI Timişoara

Circular Catalysts ajunge la Londra

Expoziţie şi workshop Circular Catalysts la Londra

Ce poti face tu?

Newsletter Donează