23 DE ANI ÎN SERVICIUL PATRIMONIULUI ȘI COMUNITĂȚILOR DIN ROMÂNIA
Expoziţie şi workshop Circular Catalysts la Londra

Expoziţie şi workshop Circular Catalysts la Londra

 

În perioada 6-8 noiembrie programul #Circular Catalysts realizat de către British Council a călătorit la Londra. Romanian Cultural Institute din Londra a fost de această dată gazda expoziției, a întâlnirilor, discuțiilor, prezentărilor și atelierelor din această etapă a proiectului.

Vernisajul din 6 noiembrie a adunat o comunitate extinsă de oameni interesați, expaţi dar nu numai. Aceștia au fost întâmpinați de discursurile organizatorilor și a oamenilor direct implicați în proiect:  Andrew Glass (director British Council România), Aura Woodward (director ICR Londra), Marlene Herberth (Kraftmade). O ceremonie a ceaiului coordonată de Marlene Herberth – „ How to Get Through the Day ” și o sesiune mult așteptată de networking cu toți actorii acestui proiect – pentru prima oară împreună – au întregit acest eveniment.

A doua zi a facilitat și mai multe discuții libere între oamenii direct implicați în proiect – designeri, artizani, makeri, artiști – organizatori și invitați. O masă de deschisă pentru dialogul tuturor a fost organizată ocazie cu care s-au pus în discuţie diferite scenarii de continuare a proiectului. Ziua s-a încheitat cu trei prezentări deschise publicului larg, susținute de: Monica Bota Moisin – #whywecraft / Cultural Intellectual Property Rights Initiative; Crina Mareș – Presentation of #remarkableromania; Teodor Frolu and Oana Costinaș – #Patzaikin. Am fost onoraţi şi de prezenţa şi discursul  domnului Liviu Jicman, Preşedinte al Institutului Cultural Român.

Ultima seară a fost dedicată unui workshop de print botanic realizat de Andreea Machidon împreună cu artista britanică Anoushka Cole. Tehnicile de imprimare textilă realizate de cel două artiste au ghidat publicul într-o călătorie fascinantă atât vizuală cât şi tactilă.

Credite foto: ICR Londra

 

Alte evenimente din cadrul proiectului:

 

Circular Catalysts- reziliență și dezvoltare durabilă locală prin design și meșteșug

Rezidenţă Circular Catalysts la Vila Golescu

Jurnal de rezidenţă Circular Catalysts

Expoziţia Pro Patrimonio din cadrul Circular Catalysts. Romanian Design Week 2023

Ateliere de Explorări şi Imprimări Botanice

Circular Catalysts la HEI Timişoara

Circular Catalysts ajunge la Londra

Expoziţie şi workshop Circular Catalysts la Londra

Ce poti face tu?

Newsletter Donează