23 DE ANI ÎN SERVICIUL PATRIMONIULUI ȘI COMUNITĂȚILOR DIN ROMÂNIA
Teste imobil pe strada Mătăsari

Teste imobil pe strada Mătăsari

În noiembrie, echipa de proiect și cu participarea Anei Chiricuță (restaurator) a realizat câteva teste pe fațada unui imobil de pe strada Mătăsari, Bucureşti, cu acordul proprietarilor. Folosind rezultatele analizei mortarului de fațadă s-a încercat reproducerea tencuielii pentru completarea zonelor lipsă. Probele de tencuială au fost analizate la două laboratorare diferite și au rezultat compoziții diferite. Astfel s-au testat atât compoziții doar pe bază de var și compoziții de amestec var cu ciment. Proporția agregatelor nu a putut fi reprodusă identic, rezultatul de la laborator indicând o proporție nefiresc de mare, pe care liantul nu are capacitatea s-o lege.

Cu sprijinul Kerakoll, s-au realizat și teste de consolidarea marginilor zonelor desprinse pentru a împiedica desprinderile ulterioare. În paralel echipa a realizat și teste de curățarea a vopselei de pe zona de soclu din similipiatră și de pe coloanele decorative de la etaj, tot din similipiatră, și de curățare a prafului de pe tencuiala de câmp cu comprese cu apă.

„Texturi uitate – tencuieli istorice. Cercetare și studii practice pentru reparații și întreținere” Proiect în etapa a II-a realizat de Fundaţia Pro Patrimonio şi susținut de Ordinul Arhitecților din România din timbrul de arhitectură şi PSC Group.

Citeşte şi: 

Raport final etapa I- Texturi uitate-tencuieli istorice. Cercetare şi studii practice pentru reparaţii şi întreţinere

Concluzii de etapă

Jurnal de activităţi

Jurnal de proiect în luna august

Teste practice la Palatul Dauerbach din Timișoara

Call de participare

 

Ce poti face tu?

Newsletter Donează