23 DE ANI ÎN SERVICIUL PATRIMONIULUI ȘI COMUNITĂȚILOR DIN ROMÂNIA
Call de participare

Call de participare

În cadrul proiectului  „Texturi uitate – tencuieli istorice. Cercetare și studii practice pentru reparații și întreținere”, pentru a realiza un studiu care să fie relevant şi util la nivelul ţării, în rândul arhitecţilor şi constructorilor care se ocupă de repararea, refacerea şi restaurarea clădirilor istorice, Pro Patrimonio îşi exprimă intenţia şi nevoia de colaborare cu trei categorii mari de organizaţii:

  1. Furnizori şi producători de materiale pentru construcţii pentru a afla informaţii despre produse şi materiale care pot fi analizate în cadrul reparaţiilor diferitelor tencuieli şi texturi, materiale compatibile pentru restaurare care să fie testate si analizate, consiliere tehnică pentru utilizarea produselor puse la dispoziție;
  2. Antreprenori şi beneficiari cu şantiere în lucru, cu predilecţie de faţade de clădiri istorice. În acest caz sunt necesare informaţii tehnice de pe şantierele de restaurare care lucreaza la tencuieli şi să poată să primească echipa de proiect pentru observarea soluţiilor adoptate şi a modului de lucru sau să permită experimentarea şi testarea unor reţete 1.
  3. Institutele și administrațiile publice, Primării şi Direcţii judeţene de cultură care să faciliteze accesul la informaţii. La finalul proiectului toate aceste date vor putea fi prinse în caietele de sarcini.

1 Pro Patrimonio îşi rezervă dreptul să aleagă din sfera largă de degradări doar câteva care vor fi investigate ca cel mai des şi grav întâlnite.

Pentru a uşura strângerea acestor date vă rugăm să completaţi acest Google Form sau să trimiteţi un email la adresa propatrimonio.romania@gmail.com până pe 28 februarie 2023.

 „Texturi uitate – tencuieli istorice. Cercetare și studii practice pentru reparații și întreținere” este un proiect realizat de Fundaţia Pro Patrimonio, susținut de Ordinul Arhitecților din România din timbrul de arhitectură şi PSC Group.

 

Resurse

Proiect 2019 „Texturi uitate: Bucureștiul interbelic”

Ghid „Texturi uitate: Bucureştiul interbelic. Reţetar de tencuieli” – Pro Patrimonio ediția a doua, 2021

SOS patrimoniul. Intervenții civice

 

Ce poti face tu?

Newsletter Donează