23 DE ANI ÎN SERVICIUL PATRIMONIULUI ȘI COMUNITĂȚILOR DIN ROMÂNIA
Atelier de MĂșTIȘOARE vila Golescu, februarie 2018

Atelier de MĂșTIȘOARE vila Golescu, februarie 2018

Sub îndrumarea Andreeei Machidon, 12 copii din satul Olari s-au adunat la Conacul Neamţu pe 16 februarie şi 25 de copii din Câmpulung pe 17 februarie la Vila Golescu şi s-au pus întocmit pe bricolat MĂșTIȘOARE. Proiectele de bricolaj şi cele culinare au spus istorii desenate ale personajelor ce locuiau odată în Conacul Neamțu de la Olari și în Vila Golescu de la Câmpulung precum și poveşti din lumea creativ-ludică a măștilor populare românești
La final însoțirea momentul cinematografic specific atelierelor de la conace, a fost însoţit cu o serie de gustări „asamblate” creativ sub forma unor personaje….de mâncat.
Mulţumiri speciale: doamnei profesoare Liliana Chera, Andreei Săvescu (Asociaţia Edu Action) şi patrulei de Cercetaşi de la Câmpulung precum şi voluntarei dedicate, arh. Roxana Jilescu.
Educație pentru patrimoniu este unul dintre cele 4 proiecte ale Fundaţiei Pro Patrimonio care se derulează anul acesta sub umbrela European Year of Cultural Heritage – EYCH 2018. Cuprinde o serie de ateliere educative pentru patrimoniu pentru copii care se desfășoară în situri de patrimoniu din trei localități: conacul Neamțu din satul Olari, jud. Olt, conacul Perticari‐Davila din satul Izvoru, jud. Argeș, și vila Golescu din Câmpulung, jud. Argeș.
#EuropeForCulture, #EYCH2018

Ce poti face tu?

Newsletter Donează