23 DE ANI ÎN SERVICIUL PATRIMONIULUI ȘI COMUNITĂȚILOR DIN ROMÂNIA
Muntenia Brunch la Urşi

Muntenia Brunch la Urşi

În seria brunch-urilor organizate la sud de Carpați, My Secret Romania şi Asociatia My Transylvania au organizat un Brunch la Urşi sâmbătă, 27 iulie 2019 în grădina Casei restauratorilor (nr 322, sat Urși).

Evenimentul a propus explorarea bucătăriei locale pentru a descoperi istoria și cultura Olteniei de Nord.

Astfel s-au oferit spre degustare participanţilor circa 16 feluri de mâncare, toate preparate de comunitatea locală. A fost prezentă faimoasa „umplutură”, un preparat oltenesc, vegetarian, ce conține cartofi și pâine, nelipsit de la marile mese în familie sau în comunitate. Alături se găseau unt la putinei, urdă, lapte covăsit, roșii cu mămăligă (un fel de tocăniță), ciorbă de lobodă, ciorbă de bob de fasole, cozonaci, prajitură cu gem de prune și nucă și multe altele.

Primele doua ore au fost dedicate gastronomiei iar următoarele două ore au fost dedicate culturii. Cei aproximativ 30 de oaspeții ai comunității din Urși au avut parte de o demonstrație de făcut cruci, susținută de crucierul satului, domnul Costel Amza, de o demonstrație de olărit, susținuta de olarul Mihai Biscu, din Horezu, dar și de un tur ghidat al bisericii de lemn din Urși.

Foto: Călin Stan

 

Ce poti face tu?

Newsletter Donează