23 DE ANI ÎN SERVICIUL PATRIMONIULUI ȘI COMUNITĂȚILOR DIN ROMÂNIA
Lansare Ghidul Salva-Monument, instrument online de informare

Lansare Ghidul Salva-Monument, instrument online de informare

După o muncă de cercetare, experimentare, testare şi apoi implemenatre care a durat peste opt luni am lansat aplicația web și ghidul omonim „Salva-Monument”, inițiativă a Fundației Pro Patrimonio, în cadrul proiectului In-Herit.

Este un ghid online gândit pentru a veni în ajutorul tuturor celor care doresc să se informeze, să distribuie informație de calitate și să se implice în demersuri de conservare, restaurare sau promovare a unor obiective monument istoric.

Prin intermediul Salva Monument pot fi găsite soluții pentru probleme specifice legate de administrarea și intervenția asupra clădirilor istorice sau a monumentelor arhitecturale din zone urbane și rurale. Ghidajul are în vedere atât situații cu care te poți confrunta ca persoană fizică, cât și probleme specifice organizațiilor, publice sau private. Salva-Monument este în continuă dezvoltare, astfel că, pe măsură ce va fi utilizat, instrumentul va putea răpunde unor noi întrebări, identificate ca relevante de către proprietarii de monumente sau alte persoane interesate.

Puteți descoperi aici funcționalitățile aplicației Ghidul Salva-Monument.


Proiectul In-Herit, iniţiat de Institutul Naţional al Patrimoniului se desfăşoară în perioada 2020 – 2021 şi este finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA. Fundaţia Pro Patrimonio, partener de proiect, este responsabilă de realizarea aplicaţiei online Ghidul Salva-Monument, parte integrantă din platforma online generală.  

Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice.
Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă.
În total, cele trei state au contribuit cu €3,3 miliarde între 1994 și 2014 și €1,55 miliarde pentru perioada de finanțare 2014-2021.
Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro


Citeşte şi

Caravana IN-HERIT

Ghidul Salva-Monument. Un proiect în cadrul „In-Herit – Centrul național de informare și promovare a patrimoniului cultural”

Aplicaţia Salva-Monument. Ghid de utilizare.

Ce poti face tu?

Newsletter Donează