23 DE ANI ÎN SERVICIUL PATRIMONIULUI ȘI COMUNITĂȚILOR DIN ROMÂNIA
Familiile boiereşti române susţin renaşterea Casei George Enescu din Mihăileni

Familiile boiereşti române susţin renaşterea Casei George Enescu din Mihăileni

Casa George Enescu de la Mihăileni a devenit cauză pentru Balul Boierimii Române și a prietenilor ei. Deja consacrat, la ediția a III-a, Balul de mare ținută reunește reprezentanți ai familiilor boierești românești acum răspândite peste tot prin lume. În fiecare an, la finalul toamnei acestea se adună la București și celebrează cu bucurie valorile comune, spiritul de coeziune și susțin o cauză în care cred. De data aceasta ne-am bucurat să ne regăsim iar eforturile susținute ale Fundației Pro Patrimonio să fie recunoscute și susținute printr-un astfel de eveniment de înaltă clasă. Primul eveniment, pe 8 noiembrie 2019, a fost Concertul caritabil pentru Casa George Enescu din Mihăileni susținut de către pianista Raluca Știrbăț și violonistul Alexandru Tomescu. În Sala NeoBoema din Palatul Universul publicul a fost încântat de acordurile lucrărilor de George Enescu, Vasile Filip, Constantin Silvestri sau Tudor Ciortea. Mulțumim domnului George Butunoiu pentru spațiul pus la dispoziție cu această ocazie.

Seara de 9 noiembrie 2019 a fost dedicată Balului care s-a desfășurat în spațiile elegante ale Hanului Manuc unde invitaţii, reprezentanţi ai familiilor boiereşti române au avut generozitatea să doneze un total de 29.429 euro în beneficiul Casei Enescu de la Mihăileni. Mulţumim cu această ocazie comitetului organizator al Balului – Constantin Cantacuzino, Mihai Ghyka, Irina Cantacuzino, Ileana Kripp, Grigore Ghyka – pentru toată susținerea oferită și pentru administrarea judicioasă ce a făcut posibilă strângerea acestei sume. Mulțumiri se cuvin şi firmelor Arta Grafică, Editura Vremea, City Grill, Hanul lui Manuc, enRose, Moritz Ice, Carassia, Alira, Ursus, Prince Stirbey, Rue du Pain.

Din suma strânsă, după achitarea costurilor de organizare a Balului, am putut să acoperim cheltuielile făcute pe parcursul anului, 20.000 Euro, cu operaţiile majore de refacere ale casei – finalizarea privdorului, finalizarea și completarea ferestrelor și ușilor, vopsirea elementelor de lemn, finalizarea soclului, finisajelele interioare și exterioare la pereți, finalizarea coșurilor de fum pentru cele două sobe din camere. Au mai rămas de finalizat: soba din bucătărie, gardul spre stradă, racordurile la curent electric, amenajarea unei băi, montarea echipamentelor electrie (prize, întrerupătoare, corpuri de iluminat), completarea mobilierului interior. Suplimentar vom putea chiar să dotăm casa cu un pian, atât de necesar.

După ce casa va fi terminată şi mobilată, pe lângă elitele muzicale atrase de proiect, Academia de Muzică şi Studiu Sunetului va promova proiecte de educaţie în comunităţile locale.

 

 

@Credit foto Andrei Gîndac

Ce poti face tu?

Newsletter Donează