23 DE ANI ÎN SERVICIUL PATRIMONIULUI ȘI COMUNITĂȚILOR DIN ROMÂNIA
Concerte pe Siret. Concert final Masterclass, 22 august 2023. Călinești, Sala din Deal.

Concerte pe Siret. Concert final Masterclass, 22 august 2023. Călinești, Sala din Deal.

Seară de vară la Concerte pe Siret, ziua de 22 august a punctat finalul cursului de măiestrie susținut de pianista Raluca Știrbăț la Conacul Miclescu din Călinești, județul Botoșani.

Protagoniștii concertului au fost cei șapte tineri pianiști participanți la masterclass, elevi ai colegiilor naționale de muzică din Botoșani, Suceava, Iași, Bacău, Piatra-Neamț și București, multipli laureați ai competițiilor de profil naționale și nu numai: Ruxandra Blându, Theodora Epuran, Bianca Hăvîrneanu, Maria-Cristina Hrițcu, Alexandra Marițencu, Irina Petrescu și George Țăranu.

Fostul spațiu agricol din Călinești, neconvențional și reconvertit, a găzduit cu generozitate pianul Bösendorfer și un public foarte numeros. În acest cadru inedit și fermecător, peste 170 de participanți s-au bucurat de un eveniment de cea mai înaltă ținută artistică, cu un repertoriu pianistic dificil, complex și variat, de la Mozart, Schumann, Chopin, Liszt, până la Silvestri și Rautavaara.

În paralel, o expoziți de panouri a prezentat stadiile de lucru prin care a trecut Casa Enescu de la Mihăileni, elementul pivotant al Concertelor pe Siret, aflată acum în ample lucrări de reparații după un atac xilofag și biologic asupra structurii de lemn. Contextul fermei de la Căinești a completat ambianța concertului printr-o mică expoziție cu vânzare a producelor locale.

 

Mulțumim firmei Egger pentru suportul acordat, Primăriilor Bucecea și Mihăileni, Proiect Botoșani, Ordinul Arhitecților Botoșani, Ideograf, Cella Cosimex SRL, Asociației Maria, familiei Sturdza și tuturor celor care au făcut posibil acest eveniment, precum și neobositei ambasadoare a muzicii enesciene, pianista Raluca Știrbăț.

 

Citeşte şi:

Concerte pe Siret, ediția a III-a

Cum a fost la „Concerte pe Siret”

„Concerte pe Siret”. 140 de ani de la nașterea lui George Enescu

Concerte pe Siret, ediţia a II-a, 18-27 iulie 2022

Cum a fost la Concerte pe Siret, ediţia a II-a

Ce poti face tu?

Newsletter Donează