23 DE ANI ÎN SERVICIUL PATRIMONIULUI ȘI COMUNITĂȚILOR DIN ROMÂNIA
Atelier de restaurare și conservare textile 2015-2016

Atelier de restaurare și conservare textile 2015-2016

Gândite ca mijloace de sensibilizare, educație teoretică și practică, atelierele de textile desfășurate la Vila Golescu (iulie 2015 și 2016) au permis participanților familiarizarea cu noțiunea largă de peisaj cultural (valori locale de arhitectură, mod de locuire, gastronomie, schimburi economice).

Textilele constituie o parte importantă a valorilor patrimoniului cultural, care trebuie redescoperită, conservată şi transmisă generaţiilor viitoare. Textilele constituie mărturii ale tehnologiei, modei, esteticii, și vieţii sociale dintr-o anumită perioadă, oferind informații depre aspecte inedite ale manifestărilor vieții zilnice de odinioară.

Participanții la ateliere s-au familiarizat cu misterele activității de restaurare-conservare a textilelor de patrimoniu, au luat cunoștință despre complexitatea procesului de restaurare și au făcut aplicații practice pe piese textile originale din moștenirea Golescu.

Atelierele au fost coordonate de Dr. Ing. Carmen Marian, specialist în conservarea și restaurarea de patrimoniu textil arheologic, fost cercetător în cadrul Laboratorului de restaurare textile al Centrului de Conservare-Restaurare a Patrimoniului Cultural din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași.

http://textilerestorationconservation.com/vila-golescu/

Ce poti face tu?

Newsletter Donează