23 DE ANI ÎN SERVICIUL PATRIMONIULUI ȘI COMUNITĂȚILOR DIN ROMÂNIA
Lansarea agrofermei la Domeniul Perticari-Davila 2017

Lansarea agrofermei la Domeniul Perticari-Davila 2017

În 27 mai 2017 Asociatia Domeniul Perticari-Davila a organizat inaugurarea fermei locale având ca vorbitori invitaţi: arh. Raluca Munteanu, coordonator de programe Pro Patrimonio; d-na Irina Ghica Cantacuzino, proprietara domeniului, d-na Clarisse Deniau, preşedinta asociaţiei, dl. Nicolas Triboi, director al asociaţiei şi dl. Claudiu Neguţ, primar al comunei Izvoru, jud. Argeș. Evenimentul a fost urmat de slujba de binecuvântare a conacului şi a fermei, de vizitarea parcului istoric şi a zonei de producţie şi de prezentarea unei expoziţii de fotografii.

Asociatia Domeniul Perticari-Davila a fost creată în noiembrie 2016 din dorința de a readuce la viață un domeniu istoric important, lăsat în paragină în ultima perioadă. De atunci se organizează activități culturale și legate de patrimoniul local, iar anul acesta s-au pus bazele unei ferme de legume, biologică, productivă. Asociația dorește să valorizeze patrimoniul cultural și peisager local pentru a defini un adevărat model viabil economic, inovativ și autonom, ce poate oferi o dinamică zonelor rurale, adesea lipsite de viziune.

https://www.facebook.com/domeniulPerticariDavila/
Parcul istoric al Domeniului Davila-Perticari de la Izvoru, jud. Argeș și ferma sa biologică își deschid porțile pe toată perioada anului tuturor celor care doresc să adere la asociație. Asociația se vrea a fi productivă, însă coșul ei nu conține doar legume, poartă valorile viziunii sale asupra lumii: susține și dezvoltă o agricultură de proximitate, încurajează forța de muncă locală; favorizează legăturile între urban și rural, între consumator și producător şi participă la formarea de specialiști în domeniul agriculturii ecologice.

Detalii https://intofarms.org/izvoru-farm/

Ce poti face tu?

Newsletter Donează