23 DE ANI ÎN SERVICIUL PATRIMONIULUI ȘI COMUNITĂȚILOR DIN ROMÂNIA
Proiect – Grădina istorică

Proiect – Grădina istorică

Ne place mult proiectul complex Grădina istorică conceput de Ierburi uitate în colaborare cu Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universității din București (întemeiată la 1860)!

Autorii proiectului demarat în septembrie 2017 în spațiul Grădinii Botanice ne dezvăluie un pic din concept:

„În capătul ogorului, după zona de amfiteatru, unde plănuim să organizăm activitățile grădinii începând din primăvară, am gândit o poiană. Acum, firește că nu-i mare lucru acolo, doar pământ gol, dezțelenit cu motosapa și greblat fin, dar în urmă cu câteva zile, după ce-am primit, în sfârșit, semințele, am semănat aici primele noastre plante.

Poiana va găzdui câțiva stupi de albine și un hotel de insecte și, pentru ele, dar și pentru noi, am semănat zilele trecute un amestec de flori anuale și perene, alese să crească atât la soare, cât și la umbră.

Am selectat câteva zeci de specii, între care multe melifere, printre care (…): Erysimum, Malcolmia, Silene, Coreopsis, Eschscholzia, Alyssum, Saponaria, Cerastium, Bidens, Dracopis, Sanvitalia, Portulaca, Thlaspi, Valeriana, Hesperis, Achillea, Borago, Papaver, Malva, Lathyrus, Digitalis, Aquilegia, Viola, Lobelia, Campanula, Mirabilis, Dianthus, Echium, Phacelia, Reseda, Myosotis, Lychnis, Centaurea, Oenothera, Lupin, Anethum, Lunaria, Cosmos. O mulțime, precum vedeți, ca insectele noastre să se bucure din primele zile de primăvară până toamna târziu de ce-i mai bun.”

Mai multe aici: https://www.facebook.com/pages/Gr%C4%83dina-Istoric%C4%83/1343799599082433?hc_ref=ARQfRC6xTlN1XNeCzL9SMlFtN-pTh8ngcoL4A-vQg0fJiiNUxxWPA7oahDvY4GbR2xo

Urmează (work in progress): http://www.gradinaistorica.ro/

Ce poti face tu?

Newsletter Donează