23 DE ANI ÎN SERVICIUL PATRIMONIULUI ȘI COMUNITĂȚILOR DIN ROMÂNIA
Înscrieri deschise pentru Premiile patrimoniului european / Premiile Europa Nostra 2022

Înscrieri deschise pentru Premiile patrimoniului european / Premiile Europa Nostra 2022

Premiile Patrimoniul European / Premiile Europa Nostra 2022 sunt deschise pentru depunere! Se machează 20 de ani al celui mai prestigios premiu european în domeniul patrimoniului.

Cei mai inspirați arhitecți, meșteri, experți în patrimoniul cultural, profesioniști, voluntari, instituții publice și private precum și comunități locale din Europa au acum o nouă șansă de a fi recunoscuți pentru realizările lor!

 

Premiile identifică și promovează cele mai bune practici în conservarea și îmbogăţirea patrimoniului cultural material și imaterial, stimulează schimbul transfrontalier de cunoștințe în întreaga Europă, sporesc gradul de conștientizare și apreciere a publicului față de moștenirea culturală a Europei și încurajează noi inițiative excelente prin puterea exemplului.

În 2022, Premiile vor fi acordate în cinci categorii:

  • Conservare și reutilizare adaptivă
  • Cercetare
  • Educație, formare și abilități
  • Implicarea și creșterea gradului de conștientizare a cetățenilor
  • Campionii patrimoniului

Vor fi premiate 30 de realizări remarcabile de patrimoniu din toată Europa. Dintre acestea, până la 5 câștigători vor primi un Grand Prix cu un premiu în bani în valoare de 10.000 EUR. Un câștigător va primi, de asemenea, Premiul Publicului în urma unui vot online organizat de Europa Nostra, Vocea Europeană a Societății Civile angrenată în sprijinul Patrimoniului Cultural.

Premiile pentru Patrimoniul European / Premiile Europa Nostra au fost lansate în 2002 de Comisia Europeană și sunt organizate de Europa Nostra cu sprijinul programului Europa Creativă al Uniunii Europene.

Premiile au adus beneficii majore câștigătorilor, cum ar fi o expunere (inter)națională mai mare, un număr crescut de vizitatori și finanțare ulterioară.

 

Trimiteți cererea și împărtășiți poveștile dvs. de succes în toată Europa!

Pentru mai multe informații și trimiteri online: www.europeanheritageawards.eu

Termenul limită pentru depunerea dosarelor: 1 februarie 2022

 

Ce poti face tu?

Newsletter Donează