Locuirea istorică

Susţine patrimoniul românesc utilizându-l!

CAZARE ÎN CASĂ TRADIȚIONALĂ, VISCRI (JUD. BRAȘOV)

Experimentați locuirea tradițională în casa săsească, proprietate restaurată a Fundației Pro Patrimonio, de la numărul 18 din minunatul sat brașovean Viscri, cu ajutorul prietenilor noștri de la http://www.experiencetransylvania.ro/guesthouse/viscri-18/.

CAZARE ÎN VILA GOLESCU, CÂMPULUNG (JUD. ARGEȘ)

Poziţionată la poalele Munţilor Carpaţi, pe dealurile domoale din Câmpulung Muscel, cu o splendidă privelişte asupra oraşului şi a întregii văi, Vila Golescu este o invitaţie la locuirea unui muzeu viu.

Pentru rezervări: http://www.experiencetransylvania.ro/guesthouse/campulung-casa-golescu/

Prin amplasarea sa, vila oferă atât posibilitatea petrecerii timpului în interior, în vasta bibliotecă, dar şi în exterior prin explorarea parcului vechi de 100 de ani, plin de specii rare, care înconjoară vila.

Vila Golescu din Câmpulung Muscel este un ansamblu arhitectural și peisager unic, păstrând nealterate elemente valoroase de arhitectură, mobilier, artă și un parc terasat de patru hectare care cuprinde plante rare şi exotice.

Vila Golescu a aparţinut unei vechi familii românești, a cărei istorie începe în secolul al XV-lea. Irina şi Viorica Golescu, ultimele descendente ale familiei, au donat fundaţiei casa şi mobilierul de epocă, biblioteca, mici obiecte, covoare. Clădită în 1910 de către tatăl lor, este un exemplu reușit al stilului neoromânesc tipic pentru această regiune și a supraviețuit războaielor mondiale și epocii comuniste mulțumită descendenților familiei care și-au dorit salvarea ansamblului pentru generațiile viitoare.

Rezultatul procesului de restaurare este o combinaţie între casa memorială Golescu şi o casă de oaspeţi confortabilă, cu toate facilităţile moderne, formată dintr-un generos hol de primire, salon, sală de luat masa, sufragerie, bucătărie, cinci dormitoare şi trei băi. Este unul dintre puţinele cazuri de conservare reuşită şi integrare în viaţa comunităţii a unui obiectiv de patrimoniu.