23 DE ANI ÎN SERVICIUL PATRIMONIULUI ȘI COMUNITĂȚILOR DIN ROMÂNIA
Cycle Patrimoine – ediţia a II-a

Cycle Patrimoine – ediţia a II-a

Paris, 14 septembrie 2023

Între 14 septembrie şi 5 octombrie 2023 la Galeria Macadam, Institutul Cultural Român, a avut loc cea de-a doua ediție a „Cycle Patrimoine”. Evenimentul de la Paris a adus la un loc un program dens de expoziții și conferințe privind inițiativele societății civile pentru protejarea și punerea în valoare a patrimoniului din România.

Expoziția a fost realizată şi curatoriată de Caroline d’Assay, președinte al Pro Patrimonio France. Aceasta propune tema salvgardării și reutilizării unei anumite tipologii arhitecturale: CONAC, reședința secundară în mediul rural pentru familiile bogate încă din Evul Mediu, dar și reședința principală a marilor proprietari de terenuri.

 

Evenimentul onorează aceste clădiri particulare puțin cunoscute în prezent și destinul lor actual. De asemenea, identifică și enumeră inițiative de conservare pentru aceste locuri de același tip cu cele ale Pro Patrimonio, precum și diversitatea actualilor proprietari ai acestor conace și utilizările acestora.

Fundaţia Pro Patrimonio și Institutul Cultural Român își doresc să prezinte în fiecare an un ansamblu de practici valoroase, articulate în jurul unei anumite teme.

Eveniment a fost organizat în parteneriat cu Ambasada României în Franța.

 

Descarcă broşura în limba franceză Manoirs en Roumanie. „Les Conac”, Vie et Destin

 

 

Ce poti face tu?

Newsletter Donează